Eerste Angry Birds versie nu gratis te downloaden op iOS

De eerste Angry Birds variant is in 2009 uitgebracht. Sinds die tijd is de game al miljarden keren gedownload. Angry Birds heeft dagelijks nog tientallen miljoenen gebruikers. Rovio kan haar game dus wel het populairste smartphonespelletje aller tijden noemen. Deze week hadden iOS gebruikers geluk, want zij konden de eerste Angry Birds versie gratis downloaden.

Gebruikers van een Android smartphone of tablet konden het spelletje altijd al gratis installeren. Op de iPad of iPhone kostte Angry Birds €0,89, terwijl je voor de HD versie maar liefst €2,69 betaalde. Het voordeel was echter wel dat er geen advertenties werden getoond, waardoor de batterij langer mee gaat en je minder irritatie hebt tijdens het spelen. Rovio heeft er nu echter voor gekozen om Angry Birds geheel gratis aan te bieden.

Opvallend is dat zelfs de HD variant nu voor niks te verkrijgen is. Men verwacht dat Apple Angry Birds binnenkort naar de ‘gratis app van de week’ selectie zal zetten. Het is echter nog niet duidelijk of het een tijdelijke actie is of dat Angry Birds altijd gratis te downloaden zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *