Je kunt er voor kiezen om zelf het Angry Birds bordspel uit te vinden, maar je mag natuurlijk ook deze handleiding doorlezen. We doen ons best om zo goed mogelijk uit te leggen hoe dit Angry Birds bordspel werkt. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk!

Stap 1. Stellage opbouwen
In de doos van het Angry Birds bordspel zijn meerdere vogels, varkens en houten blokken te vinden. Je hebt de keuze uit 56 kaarten en elke kaart bevat een andere opdracht. De kaarten zijn genummerd op moeilijkheidsgraad en de hoogste cijfers zijn het lastigst. Een moeilijkere opdracht levert meer punten op en daarnaast mag je ook meer vogels afschieten. De andere speler moet een kaart trekken en jij moet deze stellage nabouwen. Sommige stellages kunnen echter nog wel eens omvallen en dit kan frustratie opwekken. Keep it calm and enjoy the game!

Op elke kaart staat hoe je de stellage moet bouwen en welke voorwerpen je moet gebruiken. Er staat ook op hoeveel punten er te verdienen zijn en welke Angry Birds er gelanceerd mogen worden. Verder is er ook nog een freestyle opdracht, waarbij de speler zelf iets mag bouwen. Hier kunnen kinderen goed hun creativiteit in kwijt!

Stap 2. Angry Birds lanceren
In de vorige stap heeft een speler de stellages op moeten bouwen, maar een andere speler mag nu de stellages omschieten. En hoe kan dat beter gebeuren dan door het lanceren van de Angry Birds. Zoals eerder gezegd, kun je op elke kaart zien welke vogels je mag gebruiken. Als er twee rode vogels staan, mag je twee maal de rode vogel lanceren. De voorwaarde is wel dat de katapult 30 centimeter van de stellage af moet staan. Om de Angry Birds te lanceren, hoef je enkel de katapult naar achteren te trekken. Je hebt waarschijnlijk wel wat oefening nodig, want het is zeker niet eenvoudig om de stellage te raken. Als je niets raakt, krijg je natuurlijk ook geen punten!

Overige informatie
Het doel is om de stellage te raken en de groene varkens uit te schakelen. In elke doos zitten ook attributen die extra bonuspunten opleveren. Zo is er een gouden ster, een TNT kist en bij Angry Birds in de ruimte heb je een asteroïde. Je vraagt je waarschijnlijk af, wanneer heeft een speler nu gewonnen? De eerste speler die 1000 punten weet te behalen, is de terechte winnaar. Denk jij dat je het Angry Birds bordspel kunt winnen?