Sinds 8 november is Angry Birds Star Wars in verschillende applicatiewinkels te downloaden. Miljoenen gebruikers hebben de game inmiddels op hun smartphone gezet. De samenwerking van Rovio en LucasArts betreft niet alleen een game, maar ook een speelgoedlijn. Er zullen onder meer knuffels en een Jenga-variant worden uitgebracht, maar daarnaast komt er ook een nieuw Angry Birds bordspel.

De eerste hint naar de Angry Birds Star Wars speelgoedlijn was een vermelding op de website. Rovio hintte namelijk dat geïnteresseerden naar de Toys R Us winkel op Timesquare moesten gaan. Later werd bekend dat Rovio en LucasArts een grote samenwerking aan gaan. Samen met speelgoedfabrikant Hasbro wordt er een serie Angry Birds bordspellen ontwikkeld. In deze bordspellen worden Angry Birds en Star Wars samengebracht. Momenteel zijn er al twee nieuwe Angry Birds bordspellen te koop bij het Duitse Amazon. Daarnaast zijn er nog 4 of 5 andere bordspellen opgedoken, maar deze zijn nog niet officieel aangekondigd.

Hasbro heeft momenteel al het Star Wars Angry Birds Jenga Death Star bordspel op de markt gebracht. Het spel is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder en kan met twee tot vier personen worden gespeeld. Zoals we gewend zijn, kunnen de Angry Birds met een katapult worden weggeschoten. Er is nog een ander Angry Birds bordspel uitgebracht, namelijk Star Wars Angry Birds At-At Attack Battle game. Een hele mond vol, maar dat mag ook wel met de vernieuwde gameplay. In dit Angry Birds bordspel moeten de boze vogels worden afgeschoten op een lopende tank uit Star Wars. Deze tank heeft Stormtroopers en andere figuren aan boord. Helaas zijn deze games nog niet in Nederland te koop!

Dit zijn de dozen van de nieuwe Angry Birds bordspellen: